top of page
02.jpg
03.jpg

Izdanja SARUS-a na Beogradskom sajmu knjiga

Nakon predstavljanja knjige “33 i ½ recepta ruske povijesne kuhinje” na manifestaciji u Prelogu, druga prezentacija je održana na Međunarodnom sajmu knjiga u Beogradu. Rezultat je to suradnje organizacije ruske nacionalne manjine Hrvatske SARUS i Ruske knjižnice u Pančevu.

 

Na sajmu su predstavljene dvije knjige, od kojih je jedna već spomenuta “33 i ½ recepta ruske povijesne kuhinje” na hrvatskom jeziku i dvojezično izdanje “Kad bi to bilo moguće” - zbirka priča koje objedinjuje tematika povezanosti tehnološkog napretka i socijalne strukture društva budućnosti, bizarne mogućnosti utjecaja tehnologije na društvo. Junakinje svih 18 priča su žene (osim jedne, zatočene u tijelu muškarca), od kojih svaka, dospjevši u "slijepu ulicu", pokušava pronaći rješenje uz pomoć neobičnih tehnologija i neobičnih sugovornika.

 

Na sajmu je bilo mnogo događanja, pa je bilo teško očekivati ​​da će knjige privući veću pozornost. Odlučeno je, kako će se još jedno predstavljanje organizirati u Ruskoj knjižnici.

sajam .jpg
01.jpg
bottom of page