top of page
IMG_5412 (1).jpg
IMG_5414 (1).jpg
IMG_5416 (1).jpg

«Putovanje» u egzotične zemlje

 

U Dječjem odjelu Gradske knjižnice Zagreb otvorena je izložba slika učenika likovne skupine "Ultramarin" pod vodstvom Larise Kralj. Djeca u prošloj školskoj godini savladali su nove tehnike i "putovali" uz pomoć svojih crteža četirima egzotičnim zemljama svijeta. Ovaj put su" posjetili " Egipat, Afriku, Indiju i Kinu. Polaznici su svaki put krenuli na zanimljivo putovanje s novim vodičem, a sada su odlučili sve objediniti u zanimljivu priču, te ispričati svojim gostima o tome koje su zemlje "posjetili" i po čemu su one poznate. Roditelji su pomogli u izradi kostima, te publika je mogla upoznati egipatsku mačku, afričku zebru, indijsku plesačicu, kineskog mandarina, pa čak i pravog zmaja kojeg je napravila Anja Horvath.

Osim toga, polaznici likovne grupe „Ultramarin“ ne samo da su slikali, već su i govorili o zemljama kojima su "putovali", a Gabriela je čak izvela indijski ples.

Osim toga, gosti su mogli sudjelovati u kvizu, pogađati zagonetke, naučiti koristiti kineske štapiće i crtati tematski crtež izravno u Dječjem odjelu. Mora se reći, da zadovoljstvo nisu dobila samo djeca, već i roditelji. Čak se moralo njih zamoliti da ne odgovaraju na pitanja, već pričekaju da to učine djeca.

Takva izložba i priredba održani su prvi put, ali učiteljica i roditelji ostali su vrlo zadovoljni i već se dogovaraju svake godine 1.lipnja na Međunarodni dan djeteta organizirati izvještajnu izložbu radova na kraju školske godine.

IMG_5424 (1).jpg
IMG_5433.jpg
IMG_5439.jpg
IMG_5442.jpg
IMG_5454.jpg
IMG_5418 (1).jpg
bottom of page